Blackjack spelregels

Is het de eerste keer dat je blackjack wilt gaan spelen dan raden we aan om eerst gratis de computer gestuurde versies eens te proberen. Hiermee kan je namelijk zonder dat het geld kost kijken hoe het spel nu precies in elkaar steekt. Neem daarbij de Blackjack spelregels die op deze pagina staan beschreven naast je en je zal na een paar potjes te hebben gespeeld zien dat het helemaal niet moeilijk is. Sterker nog je zal zelfs zien dat er misschien best wat te winnen valt, zeker als je bij het spelen de Blackjack spelregels begrijpt en daarop bepaalde strategieën loslaat zoals het kaart tellen en de passtrategie. Deze Strategie pas je toe wanneer de eerste kaart van de bank een waarde heeft van 2, 3, 4, 5 of 6. Dus heeft de bank een waarde van 2 tot en met 6 dan is het verstandig om zelf bij een waarde vanaf 12 te passen. Dit omdat de kans groot is dat de bank bij de eerste kaart, twee kaarten met een waarde van 10 kan trekken. Maar voor het zover is dat je je gaat verdiepen in bepaalde strategieën is het van groot belang om eerst de Blackjack spelregels te kennen. Om te beginnen zullen we eerst de waarden van de kaarten opnoemen.

Waarden van kaarten bij Blackjack
Als je de waarde van de kaarten niet kent dan zal het moeilijk worden om dit kaartspel online tegen een computer of bij een live casino te spelen. De waarden van de kaarten vormen namelijk de basis van de Blackjack spelregels. Daarom eerst de waarde van de kaarten waarbij opvalt dat de Aas als twee verschillende waarden gebruikt kan worden:

Kaart waarde Telt als Kaart waarde Telt als
Aas 1 Aas 11
2 2 8 8
3 3 9 9
4 4 10 10
5 5 Boer 10
6 6 vrouw 10
7 7 Koning 10

Spelregels Blackjack
Zo nu de kaartwaarden bekend zijn kunnen we beginnen met de spelregels van Blackjack met als eerst de voortgang van het spel. Het spel zal beginnen met een inzet dit is bij het spelen van live Blackjack mobiel zo maar ook bij het spelen van Blackjack computer gestuurd.. Deze inzet wordt blind geplaats, je weet bij het plaatsen van de inzet dus nog niet welke kaartwaarden je hebt omdat de kaarten pas na de inzet gegeven worden. De minimale en maximale inzet die geplaatst kan worden hangt af van de tafel waaraan je plaats neemt. Op de speeltafel zullen voor zowel bij het Live Blackjack als bij het computergestuurde de minimale en maximale inzet op de tafels geplaatst zijn. De inzet dient geplaatst te worden in de vorm van fiches die elk een bepaalde geldwaarde vertegenwoordigen. De inzet ronde zal net zolang duren totdat de dealer met z’n hand van links naar rechts over de tafel gaat. Heeft de Dealer dit gebaar gemaakt dan is het dus uit den boze om nog in te zetten. Na de inzet rond volgt het delen van de kaarten, De Blackjack speleregels zijn zo dat iedere deelnemende speler 2 open kaarten zal krijgen en de deler die we vanaf nu de bank noemen zal 1 open en een dichte kaart krijgen. Het delen van de kaarten begint vanuit de bank gezien vanaf de meest linkse speler en zo naar rechts.

De speler is aan zet
Na het verdelen van de kaarten is het de beurt aan de spelers. Waar het bij de spelregels van Blackjack om gaat is het zo kort mogelijk in de buurt komen, of behalen van 21. Kijk wat je eerste kaarten zijn en wat de eerste kaart van de bank is. Heb je een totaal van onder de 10 neem dan altijd een kaart zit je hoger dan kijk je naar wat de bank z’n eerste kaart is, denk hierbij aan de pas theorie zoals bovenaan is vermeld. Heb je met de eerste 2 kaarten al 21 dan is en van de Blackjack spelregels dat je 1,5 keer de inzet krijgt uitbetaalt, mits de bank ook 21 heeft met de eerste 2 kaarten(dan is het gelijkspel en blijft de inzet staan). Bij een totaal van onder de 21 mag je zelf bepalen of je een kaart bij vraagt. Let wel op kom je uit boven de 21 dan verlies je alles, ook als de bank zich achteraf kapot koopt. Het is dus verstandig om bij het vragen van een kaart te kijken naar de eerste kaart van de bank is deze 7 probeer dan op minimaal 17 punten uit te komen, is deze 8 dan wordt het te behalen minimum aantal punten voor jou 18. Dit omdat de kans groot is dat de tweede kaart van de bank 10 punten zal zijn. Omdat de bank vanaf 17 moet passen heb je dus minimaal gelijk gespeeld.

Spelregels splitsen en dubbelen
Zijn de eerste 2 kaarten bij elkaar opgeteld 9, 10 of 11 dan krijg je de kans om de geplaatste inzet te verdubbelen want de kans is zoals al vaker is verteld groot dat er een 10 bij komt. Verdubbel je de inzet dan krijg je er 1 kaart bij, je kan daarna dus niet meer om een kaart vragen. Zijn de twee kaarten van dezelfde waarde (allebei een vrouw bijvoorbeeld) dan mag je de kaarten splitsen. Bij de gesplitste kaart moet je dan nogmaals dezelfde inzet plaatsen zoals je die aan het begin hebt geplaatst. Nu speel je dus met 2 handen en valt er weer eenzelfde kaart dan is het ook mogelijk om met 3 handen te spelen. Voor iedere hand geldt dat de Blackjack spelregels hetzelfde zijn. Je mag dus een kaart vragen en passen, verdubbel je bij een hand dan zal er ook maar 1 kaart volgen. Het wordt overigens wel afgeraden om te splitsen met kaarten die een waarde van 10 hebben.

Live Blackjack mobiel © 2015